onsdag 11 juni 2014

Återkomsten och 1997 Giacomo Borgogno Barolo Riserva

Lååång paus i bloggandet. Oförutsedda händelser och resor har kommit i vägen. I livets och vardagens prioriteringar kan inte tid framför datorn för ännu ett blogginlägg som läses av några få närmast sörjande alltid stå högst upp på listan. Faktum är att det aldrig står högst upp på listan utan ofta återfinns nere på botten i "om jag hinner/orkar/har lust" kategorin. Sista tiden har det alltså varit dålig med tid, ork och lust. Jag har varit osäker på om jag överhuvud skulle fortsätta eller nöja mig med cellartracker som dokumentation på alkoholintaget. Samtidigt uppskattar jag själv bloggen som en dagbok över min egen smak och utveckling. Det är inte sällan jag sitter och bläddrar i gamla inlägg, så det blir fortsättning ett tag till. Har åtminstone hunnit dricka en del kul viner, och faktiskt också planterat några stockar Sangiovese i Toscana.


Vi kör igång med en härlig trad-barolo. 1997 Giacomo Borgogno Barolo Riserva har en nästan ungdomligt rubinröd, transparent färg. Bara precis längs kanten kan man anta en viss skiftning mot orange. Doften har också kvar en hel del ungdomlig frukt, blandat med begynnande mognadstoner av läder, torkade rosor, jord, bark och lite lösningsmedel. Mycket trevligt. I munnen en elegant, rätt slank skapelse. En del tanniner ger grepp, men stör inte. Bra längd i avslutet där rödfrukten lyckas hålla sig vid liv hela vägen utan att torka ut.


Riktigt härlig, elegant Barolo som vid 17 års ålder precis kommit in i den första drickfasen. Tål många år till i källaren. 92 poäng.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar