fredag 14 mars 2014

2007 Cuvée du Vatican Côte du Rhône Village


Tänk vad man kan hitta i källaren. Några bortglömda flaskor av en gammal bloggfavorit: 2007 Cuvée du Vatican Côte du Rhône Village. Det här vinet valsade väl runt på nästan samtliga svenska vinbloggar back in the days, alltså runt 2009, och var allmänt uppskattat. Hur har det klarat tidens tand?

Vi får ett vin med rätt tydlig mognad. Frukten har förlorad vad den hade av ungdomlig friskhet, men alla vet väl att jordgubbar är godast precis innan de ruttnar? Nå, här finns mer än övermogna jordgubbar, faktiskt upplevs det på doften som rätt mörkt och kraftigt, mer än jag minns det från tidigare. Jord, lite vått trä, multnande örtagård, lätt peppar och en liten lakritston. Trevligt. I munnen håller det inte ihop lika bra. Frukten blir tunn, speciellt i mittpartiet men munkänslan är följsam med avrundade syror och dito tanniner. Precis på slutet skiner en del alkohol igenom.

Åren väl inte gått alltför hårt åt den här lätt bedagade skönheten, speciellt doften är trevlig, men nog var det bättre i sin ungdom. Drick upp! 85-86 poäng. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar