söndag 20 april 2014

2012 Bret Brothers Mâcon-Uchizy Cuvée La Martine


Bret Brothers och Domaine La Soufrandière har fått en del uppmärksamhet på senare tid. Kombinationen bra viner till rimliga priser är alltid attraktiv, kanske lite mer än vanligt när det är bourgogne vi snackar om. Bret Brothers är alltså negociantetiketten och La Soufrandière etiketten för viner från de egna vingårdarna i Pouilly-Vinzelles.

Mâcon är en vanlig källa till billig bourgogne, men bra? Inte alltid, men ibland blir det riktigt lyckat. 2012 Bret Brothers Mâcon-Uchizy har en något återhållsam, elegant doft med citrus, grape, lime, kalk, vita blommor och järn. Lätt och behaglig känsla men ändå lite kraft undertill. Munkänslan är rikare med lite smör, mer och tydligare frukt - inte bara variationer på citrustemat, utan också äpple och gul stenfrukt. Bra tryck i syran och härligt mineralisk känsla mot det medellånga, mycket rena, fruktiga och av och till nästan söta avslutet. 89-90 poäng.

Riktigt bra vit bourgogne till vettigt pris. Vi tackar och bockar.


7 kommentarer:

 1. Ja, visst är det gott! Har du provat dom andra från bröderna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt bra! Har läst dina omdömen men har inte provat nått mer än detta. Har köpt in en låda var av La Roche och Les Quarts 2012. Hoppas mycket på dem. Skulle gärna prova några 2010:or också.

   Radera
  2. Har beställt La Roche som bytt årgång till 12. Men Les Quarts verkar finnas kvar i 2010 i beställningen, om du vill testa...:-)

   Radera
  3. Synd bara att priset på SB ligger rätt högt. I London ligger en låda på cirka £200 in bond vilket ger ett flaskpris på cirka 235 SEK efter skatter etc.

   Radera
  4. Ja, det låter ju bättre! :-) Men sen ska man ju fått hit flaskorna, och jag tycker att fraktkostnaden från England brukar vara högre än från Tyskland, Frankrike m.fl.

   Radera
  5. Absolut! Jag har ett lager på London City Bond och skeppar hem när det blivit ett antal lådor. Det är betydligt billigare att skicka större mängder på en gång. Lagringskostnaden är väl typ £10 per låda och år, så det är inte så blodigt. Nackdelen är at tman inte får flaskorna direkt och kan prova :)

   Radera
  6. Se där - intressant - värt att fundera på.

   Radera