torsdag 11 april 2013

2007 G.D. Vajra Barolo Albe


G.D Vajra är en favorit som återkommer med jämna mellanrum, både i glaset och här på bloggen. För inte alltför länge sedan inhandlades några '07:or, bland annat Barolo Bricco delle Viole som jag har höga förhoppningar på efter adekvat lagring. Något billigare och enligt ryktet mer omedelbart tillgänglig är Barolo Albe, som jag också lagt vantarna på. Varför inte testa en flaska?

2007 G.D. Vajra Barolo Albe uppvisar en mycket trevlig näsa med mogen frukt, en del blommiga inslag och lätt dammig känsla. I munnen väl balanserat med medelstor kropp och generös frukt med plommon och körsbär samt ljusare inslag av tranbär, lingon och hallon. Väl integrerade tanniner och medelhög syra ger trots allt ett rätt elegant intryck.  Lite hetta i avslutet som också uppvisar järniga mineraler och en lätt rönnbärsbeska.

Skulle önska mer djup och komplexitet, men det kommer kanske mer av den varan (åtminstone det sistnämnda) med ålder. Sammantaget en trevlig, modern Barolo som är lätt att gilla och går helt utmärkt att dricka redan nu, men ge det en tur i karaffen först. 90-91 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar