onsdag 29 maj 2013

2011 Keller Riesling von der Fels


Keller är pålitliga leverantörer av trevliga viner och von der Fels brukar inte utgöra något undantag. Priset är dessutom överkommligt också för vardagsbruk. Populärt hos många, inte minst bloggare. Vinet görs på druvor från unga stockar i vingårdarna Kirchspiel, Hubacker och Morstein. Vi har alltså ett vin på druvmaterial som inte riktigt platsar i GG tappningarna, men det blir oftast bra ändå.

I glasen ett ljust gyllende vin med grågröna stänk. Ung doft med en frisk, rik frukt av typisk rieslingkaraktär, med lätta inslag åt det tropiska hållet: melon, päron, äpple och citrus. Också lätt rök och järn. I munnen frisk, lätt porlande känsla. Samma typ av intryck vad gäller frukten som i doften. Medelhög syra och trevliga mineraler som för tankarna till en stenig skogsbäck. Fint, men jag hittar också en liten småunken, lätt besk ton som påminner om kokt sparris. Medellångt, syrligt avslut med mycket citrus.

Den där sparristonen är som tur är rätt diskret och förtar inte intrycket av ett friskt, fruktdrivet vin med hög drickbarhet. Inte det elegantaste som finns att få av tysk riesling, men ändå mycket trevligt och väl värt att prova. 90 poäng.

Andra som provat här och här.

2 kommentarer:

  1. Trevligt, ska till och prova 12:an snart. Tydligen en grym årgång.

    /David

    SvaraRadera
  2. Har också hört gott om 2012. Ska bli spännande vad det lider.

    SvaraRadera