torsdag 30 januari 2014

2012 von Winning Win Win Riesling Trocken


Mera von Winning, och nu från "rätt" år. Win Win ligger väl nått steg ner på kvalitetsskalan jämfört med Paradiesgarten, men det bättre året kanske gör skillnad. 

Vi får omedelbart en härlig ungfrukt med typiska pigga päron, lekfull citrus, lite ananas och kanske en hint av persika också. Här finns en minimal släng av petroleumrök också, men den är undflyende och kräver en del letande för att få fatt i. I munnen hög syra och åter mycket generös frukt. Bra mineralkänsla åt det kalkiga hållet, kanske inte så att man omedelbart förflyttas till stenbrott och grushögar, men helt ok och åter med diskreta röknyanser. Det medellånga avslutet är piggt - citrus och mineraldominerat på föredömligt vis.

Mycket trevligt. Inte lika komplext och intellektuellt som Paradiesgarten anno 2011, men mycket friskare och omedelbart charmerande. Intensiteten och kvaliteten på frukten är verkligen imponerande. Det här förstärker ytterligare min och E:s redan positiva inställning till tyska '12:or. 90-91 poäng. Finns på både Vinmonopolet och Systembolaget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar