tisdag 25 oktober 2011

Terrenos Vinotek


Ett trevligt ställe i huvudstaden där man kan prova vin och få sig en matbit om man är hungrig. Kvällen viks åt den förstnämnda aktiviteten då matintaget redan är avklarat. Här följer några korta notiser.

2009 Terreno Pinot Nero
Hallonsaft med lagerblad. Sträv och ogin. Ingen hit. 76 poäng.

2009 Havana Hills Wine, The Fig
Sauvignon Blanc från sydafrika, kan det va nått? Doften är druvtypisk men knuten och ung. Nässlor, krusbär, blommor. I munnen lätt med mer av samma sak som i doften. Kan jag också ana lite fikon? Ok, men inte mer. 82 poäng.


2010 Birichino Malvasia
Från det soliga kaliforninen. Doften bjuder på päron och söt fläder. Lite väl inställsam. I munnen dock stramare än vänta med bra syra. Lätt i stilen med finstämd mineralitet. Ett riktigt sommarvin för bersån. 84 poäng.

2010 Hunky Dory
Sauvignon Blanc från Marlborough. Mycket typisk doft med massor av svartvinbärsblad och krusbär. Smaken är lätt och frisk med rätt pigg syra. Åter svarta vinbär och krusbär, kompletterat med en del lime, sparris och lätt mineral. Inte illa. 85 poäng


2005 Dominus
Mörk färg. Ung och knuten. Cassislikör i näsan med toner av svamp och undervegetation. Smaken bjuder på rejält med frukt som drar lite åt likörhållet. Mjuk känsla initialt men stramar sedan upp sig lite. Något bittra tanniner. Blir tunn mot slutet men har en lång eftersmak dominerad av kaffe och mörk choklad. 87-88 poäng.


2009 Anne Gros & Jean Paul Tollot Minervois Les Fontanilles
Spännande med två klassiska bourgogneproducenter på vift. Första årgången var 2008. Grenache, Syrah, Cinsaut och Carignan i ungefär lika delar. Friskt men med en hel del mörkare inslag av tobak, svrta vinbär, lagerblad och kaffe. Något märklig men inte illa. I smaken samma historia med bra frukt och en medelfyllig kropp kompletterad med en hel del mörka toner som ovan och mjuka tanniner. Fin balans. Medellångt avslut. 89 poäng.


2008 Ridge Montebello Chardonnay
I doften bränt smör, kola och kaprifol blandat med en fin nötighet. Bra syra som väger upp den rätt generösa frukten. Rök, hasselnötter och smör men trots yppigheten inte tungfotad. Långt avslut. Härligt! 89-90 poäng.


1995 Latour à Pomerol
I näsan härliga svarta vinbär, både bär och blad. Cederträ, lite kryddighet, peppar och en mycket lätt ton av chark. Smaken är lättare med frisk frukt och medelhög syra. Fin, elegant munkänsla, bra mineral och mjuka, finpolerade tanniner som musklar upp sig lite mer efter en stund i munnen. Jordig mineralisk finish. Kvällen bästa! 90-91 poäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar