En enkel och snabb rätt som ändå bjuder på viss förfining, om man får säga så. Passar utmärkt till allehanda vita viner, bara de har tillräcklig syra. Recept för 2-3 personer.
Stek försiktigt 1-2 shcarlottenlökar mjuka i olja i en kastull. Tillsätt en rejäl vitlöksklyfta, fint hackad. Fräs någon minut, släng i 3-4 grovt skurna vårlökar, fräs ytterligare någon minut och tillsätt sedan 1,5 dl vitt, torrt vin och en nypa salt. Låt koka upp och sjuda någon minut, Släng i musslorna. Här kan man använda 1 burk konserverade blåmusslor i vatten med godkänt resultat, men bäst blir det naturligtvis med färska. Se bara till att borsta av dem ordentligt först. Ta kastrullen av plattan. Om det är färska musslor, låt det sjuda 1/2 minut under lock. Klipp persilja över. Servera med nykokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar