fredag 14 februari 2014

2008 Vajra Barolo Albe


Det var ett tag sedan det var årgångsbyte på den här bloggfavoriten på systembolaget, men vi har inte fått tillfälle att prova '08:an här hemma tidigare. Nu är det dags. En god bit kött, svampstuvning och en grönsakspytt ska hjälpa till att lyfta denna ungdom.

Fin rubinröd färg, lätt transparent. Doften är först lite intetsägande men bjuder så småningom på stram frukt med en hel del mörkare nyanser men lite ljusrött också. Vi får rönnbär, körsbär och kanske lite lingon, eller är det tranbär. En rätt härlig bärmix med lite stramhet, följt av en pust av örtagård, mynta och lätta drag av blommande rosor. I munnen också rätt stramt och bjuder inte på så mycket. Frukten kommer efterhand och är fint rödtonad och slank men på något sätt lite intetsägande. Intrycket är annars friskt med pigg syra, lite sträva men finkorniga tanniner som ger bra struktur. Medellångt avslut.

Det är bra grejor det här, för sin nivå och för priset, men inget som får jorden att skaka. Känns slankare och stramare än föregående årgång. Mindre omedelbar njutning men med lite lagring kan det komma sig. 89-90 poäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar